İstanbul, Esenler’den elinde Türk Bayrağı ile yola çıkan, eski döneme ait Askeri kıyafet giyen ,Tokat 15’liler Dernek Başkanı Saffet Gümüş bugün Silivri’ye ulaştı. Yol boyunca vatandaşlardan ilgi gördüğünü söyleyen Gümüş konuşmasında şunları söyledi; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan almış olduğum bu güzel bayrağı nasip olursa,18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğim.
Bu yürüyüşümüzün 4.üncüsü bu yıl, torunumla birlikte vefa yürüyüşünü gerçekleştiriyoruz. Bizim Şehitlerimize, Gazilerimize vefa borcumuz çok. 510 km değil,5.100 km’de yürüsek, Biz onlara bu borcu ödeyemeyiz. Çünkü onlar bizler için orda kanlarını, canlarını verdiler. Canlarını verdiler, Şehit oldular, Gazi oldular. Onların sayesinde biz buradayız.
Şuandaki Gençliğe, bir farkındalık yürüyüşü için, gençliğe Türk Bayrağını, Vatan sevgisini bilsinler diye bu farkındalık yürüyüşünü yapıyorum.
Gençlere şunu söylüyorum. Gençler bu Vatan kolay kazanılmadı. Vatanımızın, Bayrağımızın, Devletimizin kıymetini bilin diyorum. Yolumuz çetin, Yolumuz uzun, Sevdamız büyük ben yoluma devam edeceğim dedi. Ve vefa yürüyüşüne devam etmek üzere yoluna devam etti.