BURUN ESTETİĞİ NEDEN BAŞARISIZ OLUR.

: 29 Nisan 2014 - 11:01 17547 okunma
KBB Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Mustafa Dağdelen Rinoplasti başarısızlığı, burun estetiği neden başarısız olur? Burun düzeltilirken kemik ve kıkırdak iskeletinin korunmasının önemini ve burun düşüklüğü nedenleri hakkında yaptığı özel açıklamasında şu bilgileri verdi.

Burun, doğuştan yüzümüzün ortasına yerleşmiş ve fizyonomiyi önemli derecede etkileyen bir yapıdır.Görünüm kadar fonksiyonu da önemlidir.Estetik açıdan insanlar farklı yaklaşım sergiliyor.Kadınlar oldukları estetik ameliyatı saklamazken hatta daha belirgin olsun isterken,erkekler doğal ve işlevsel olmayı mümkünse hiç belirti vermemesini tercih ediyor.


     Erkekler çocukluktan itibaren daha çok dışarıda hırçın,hareketli ve sert oyunlar oynarken oluşan travmalar burun şekil bozukluklarını artırıyor.Buda işlevsel bozuklukların daha çok erkeklerde olmasına sebep oluyor.Akdeniz iklim kuşağının etkisi ile gelişimsel olarak deviasyon gibi işlev bozukluklarına da sık rastlıyoruz.Hasta çoğu zaman nefes alma bozukluğu ile gelse de;baş ağrısı,yorgun uyanma,çabuk yorulma, boğaz ağrısı  gibi sebepleri de göz önünde bulundurmalı.Cerrah hem iç hem de dış bozuklukla ilgilenmeli.Burun içinde olan septum deviasyonu konka problemleri,polipler gibi yapıları da göz önüne alıp düzeltmelidir.

BURUN DÜZELTİLİRKEN KEMİK-KIKIRDAK İSKELETİNİN KORUNMASI ÖNEMLİDİR
      Burunun yüzle orantısı büyüklüğü,görünümü,deri yapısı,dudak,alın açılarının burunla ilgisi,göz kaş çizgileri ile uyumu göz önün de bulundururken iç problemleri de beraber düzeltmeli.Burun düzeltilirken kemik-kıkırdak iskeletin korunması önemlidir.Aksi halde fazla küçültme derinin sarkmasına ve bol durmasına sebep olacak.Kemik kıkırdak yapıdan ne kadar alınacağı değil, geride ne kalacağı önemlidir.Burun destek dokusu olan kıkırdak yapı gereğinden fazla alınırsa, nefes alma esnasında burun kanatları çökecek ve nefes alma imkansız olacaktır.Buda görüntü ne olursa olsun, başarısızlığa neden olacaktır.Doğuştan zayıf olanlarda alttan desteklenerek güçlendirilerek daha iyi nefes almaları sağlanabilir.Eğer yağlı ve kalın derili olanlarda ameliyat sonrası şişlik uzun sürecektir.Bunu hasta ile önceden paylaşmak gerekir.Başarısızlık değil biraz sabırla düzelecek bir durumdur.Fazla alınan kıkırdak destek burun içini gösterecek şekilde aşırı projekte alacak ve hoş olmayan bir görüntüye neden olacaktır.Burun içindeki kıkırdak dokudan başka burun içinde olan hava geçişi esnasında ısıtan nemlendiren süzen ve akciğere sağlıklı hava gitmesini sağlayan konka dediğimiz yapılarda da büyüme söz konusu ise aynı seansta radyo frekans ile yakılmak ve onları küçültmek uygun olacaktır.

      BURUN İÇİ DÜŞÜKLÜĞÜ NEDEN OLUR?
Bu destek dokular fazla alındığı zaman yer çekimi ve cilt ağırlığını taşıyamayacak ve çökecektir. İster doğuştan, ister sonradan olsun, destek dokusu bozukluğu septumdan alınan parçalarla desteklenerek uygun hale getirilir. Ve düşme engellenmiş olur. Bunun için yedek parça deposu olarak kulak,septum ve kaburgalardan alınan kıkırdaklar kullanılabilir.
Hastalarımız fazla güzellik uğruna destek dokuları bozulmasını sağlayacak istekte olmayıp doktoru ile en doğru kararı beraber vermeleri uygun olacaktır dedi.

KBB Uzmanı Op.Dr. Mustafa Dağdelen, iletişim hattı 05425343137 nolu telefondan ulaşılabilirsiniz.

 


YASAL UYARI:Yayınlanan haberin tüm hakları Cemile Kayar'a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Trakya İncisi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir
loading_image
GÖSTERİLEN YORUMLAR (0)

© Trakya İncisi Tüm Hakları Saklıdır. 2014