SİLİVRİ SİAD İLK GENEL TOPLANTISINI YAPTI

: 15 Nisan 2014 - 11:00 2443 okunma
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, 2014 Yılı İlk Genel Toplantısını Mega Saray Tesislerinde gerçekleştirdi. Genel Kurula, Doç. Dr. Ruhi Gürdal, Mustafa Doğrusoy, Metin Reyna katıldı. “Aile Anayasası”,”Aile Şirketlerinde Çatışma Dinamikleri “konulu seminer verildi. SİAD’a yeni katılan 12 üyeye rozetleri takıldı.

KOCABAŞ; SİADIN AMACI ÜYELERİNİN MENFAATİNİ KORUMAKTIR
Genel Toplantı Açılış konuşmasını, Silivri SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş Yaptı. Kocabaş konuşmasında şunları söyledi; Derneğimizin 2014 Yılı içinde yaptığımız ilk Genel  toplantımıza hoş geldiniz. SiAD’ ın ilk   amacı üyelerinin  menfaatlerini korumaktır. Ama bu güçte ve kabiliyette Silivri’ ye, Silivri ekonomisine ve Silivri sosyal hayatına da  katkıları olacaktır. Derneğimiz tarafından da bu katkı çok önemsenmektedir. Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam ofisi ile bir çok çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bizlerden yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Özcan Işıklara,İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar  ve Kariyer İstihdam da çalışmakta olan tüm personele çok teşekkür ederim.Ayrıca, İBB Başkanı  Mimar Kadir Topbaşı Silivri’de de ağırlayarak,Islah OBS için değil ama ,Sanayi bölgelerinin eski  kimliklerine kavuşabilmeleri için çalışmaların yapılabileceğinin  sözünü aldık.Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayabileceğimizin ümidi içerisinde Silivri AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral  bizimle uğraş vermesi bizi mutlu ediyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum.İş-Kur la olan çalışmalarımız devam ediyor.Her ay çalışmalarımıza devam edeceğiz.Fihrist katalog çalışması bitti.Sponsor bulunduğunda basımı yapılacak.Silivri’de Meslek Lisesi ve Çıraklık eğitim merkezi talebinde bulunduk diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; Biz siyasete hem çok yakın, hem çok uzağız.Hem iktidar ile hem de muhalefet ile hem yerelde, hem genelde Türkiye için yapılacak doğrularda kol kolayız.Birlikte yürümeye devam edeceğiz.

HEP YANIMIZDA OLDUNUZ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Önemli bir yerel seçimin ardından piyasalarda hala durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluğu atlatmanın en güzel yolu yeni pazarlar ile müşterilerimizi çeşitlendirmemiz .
Cumhurbaşkanlığı seçimleri piyasaları çok etkilemeyecek gibi gözükse de 2015 yılında Genel seçimler ilk yarıyı önemli ölçüde etkiler. Biz yine işimize bakacağız ve önlem mekanizmalarımızı çalıştırarak üretimimizi düşürmeden çalışmaya devam edeceğiz. Bir yandan da dernek olarak faaliyetlerimiz sürüyor ve önümüzdeki günlerde de üyelerimize yönelik faydalı olabilecek işler yapacağız.
Hep yanımızda oldunuz, bu birlikteliğimizin böyle güzellikler ile devam edeceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
Ardından Katılımcıların öz geçmişleri okundu .


ŞİRKET VARSA BİZİM AİLEMİZ VAR
Panelde söz alan Doç Dr.Ruhi Gürdal ise şunları söyledi; Gerçekten aile işletmeleri baktığımızda hepimizin tarımdan,ticarete, ticaretten,sanayiye  tarımdan, sanayiye  bir geçiş dönemimiz var.Bizde çevremize baktığımızda kendimizin işletmesi olmasa dahi akrabamızın işletmesi var.Bu aile işletmelerindeki sorunları hepimiz çok yakından biliyoruz.Bu süreci çok iyi yönetmek gerek.Genel olarak baktığımızda aile işletmelerinde felsefe olarak,ilke olarak önce şirket ,şirket üçüncü bir kişi tüzel kişi, önce şirket sonra da aile yani o tüzel kişilikten varlıktan nemalanan aile üçüncü olarak ise ben demeye başladığımız an şirket varsa bizim ailemiz var.O yaşamalı çocuklarımızda onunla yaşamalı sonra ben sıralaması temel ilke olarak alınırsa,iş aile bireyleri açısından biraz daha kolaylaşıyor dedi.


YENİ KATILAN ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI
Ardından söz alan Mustafa Doğrusoy ise konuşmasında ; Aile şirketi tipleri,avantaj ve dezavantajları,devir ve haleflik planlaması,devretme süreci bileşenleri,aile yönetim kurumları,aile Anayasası kavramı,Aile Anayasası neden önemli,Aile Anayasasının oluşturulmasının temel kuralları,Mülkiyet ile ilgili slayt gösterimi ile bilgilendirme konuşmasını yaptı.
Ve Metin Reyna söz aldı; İletişim ve çatışmalar aile şirketlerinde bu işler nasıl ele alınmalı konusunda bilgilendirme yaptı. Ardından soru cevap şeklinde toplantı devam etti. Yeni katılan üyelere rozetlerinin takıldı.

 


YASAL UYARI:Yayınlanan haberin tüm hakları Cemile Kayar'a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Trakya İncisi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir
loading_image
GÖSTERİLEN YORUMLAR (0)

© Trakya İncisi Tüm Hakları Saklıdır. 2014