ÜSTÜN’DEN, YÜZ ELLİ YIL BÖYLE GEÇTİ

: 12 Haziran 2014 - 15:56 2225 okunma
Silivri’nin tanınan avukat ve yazarlarından Hulusi Üstün’ün son kitabı çıktı.Son kitabı olan “Yüz elli yıl böyle geçti.” kitabı ,Ay ışığı kitap evinde basıldı.Kitap Çerkez Sürgününün 150.yılına ithaf edilmiş.

Hulusi Üstün Kimdir?

1974 Silivri – İstanbul doğumlu. Silivri Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu (1996). Serbest avukat  olarak görev yapmakta,Evli ve iki çocuk babası olan Üstün,Silivri'de ikamet eder.Türk Edebiyatı Vakfı tarafından Ömer Seyfettin anısına düzenlenen öykü yarışmalarında 1996,1999 yıllarında dereceleri var.2000 yılı Gençlik Kitap evi öykücülük ödülü sahibi.Bir çok Uluslararası sempozyumda, Kafkasya ve Balkanlar konulu bildiriler sundu.Çeşitli kitapların editoryal incelemesini yaptı.2004-2005 yılları arasında radyo programcılığı görevinde bulundu.2001-2003 tarihleri arasında Çıkın Edebiyat seçkisini hazırlayıp yayınladı.Türk Edebiyatı,Mostar,Çıkın ve Roman Kahramanları gibi dergilerde yazıları yayınlandı.

Hulusi Üstün’ün son kitabı olan ”Yüz Elli Yıl Böyle Geçti.” Adlı eserinin  arka kapağı içeriği hakkında okuyucularını aydınlatıyor. İçeriği şöyle;

“Çerkesler Yüzyıllık kesintisiz bir özgürlük mücadelesinin ardından 21 Mayıs 1864'te yurtlarından sürülüp dünyanın dört bir yanına dağıtıldılar. Sürgünün üzerinden geçen yüz elli yıl bu halkın özgün dilini ve kültürel değerlerini büyük ölçüde aşındırdı. Hulusi Üstün, onların sürgün edildikleri diyarlara ait haritaların izini sürüyor bu kitabında. Anadolu bozkırında kaybolmuş Çerkes atlarının, Khabze adı verilen örf adet hukukunun ,çerkes toplumunun karmaşık sosyal yapısının ,Türk Edebiyatının temel tiplerinden biri olan Çerkes Kızı imgesinin konu edildiği öykülerinde Anadolu bozkırını ,eski İstanbul sokaklarını ,Balkanları Arap çöllerini Kaf Dağı'nı gezdiriyor.Evet Çerkesya bir ulu ağaçtı insanoğlunun tamahının yok ettiği ,Çerkesya bir büyük günahtı, Kabil'in Habil'e ettiği.”

Hulusi Üstün İstanbul Çerkes Derneği’nin tertip etmiş olduğu kitap tanıtımı ve içinde yer alan konular ile ilgili söyleyişime katıldı.Ve söyleyişinin ardından okuyucularının kitaplarını imzaladı.

Bu güne kadar yayınlanan eserleri şunlar;

ROMANLAR

Canlar Ölesi değil(Roman) Ümran yay. 1996

Şahaser(Roman) Akis Yayıncılık 2004

ÖYKÜLER

Gurbetten Çerkes Hikayeleri (öykü) Kafkas Vakfı Yayınları 1998-1999

Geçmişi Sürgün Şehir(öykü) KitabeviYayıncılık 2000

Burası Çeçen Komitesi (Öykü-hatırat) Kafkas Vakfı Yayınları 2001

Türkü Öyküleri(Öykü) Pozitif Yayıncılık 2003

Kanatlı Süvarinin Hatıraları (Öykü) Akis Yayıncılık

SENARYOLAR

Mevlana Çizgi Film Senaryosu (2007)

ESERLERİNİN BULUNDUĞU KİTAPLAR

Öyküler.Gençlik Kitabevi 2001

Geçmişten Günümüze Kafkasların Trajedisi(Sempozyum Bildirileri)

Ömer Seyfettin Anısına (Edebiyat Vakfı)

BİLDİRİ SUNDUĞU SEMPOZYUMLAR

Geçmişten Günümüze Kafkasya'nın Trajedisi.Kafkas Vakfı (21.May.2005-Cemal Reşit Rey)

Konu:Savaş Soykırım Suçları Bağlamında Kafkas Rus Savaşları

Uluslararası Kafkasya'nın Geleceği Sempozyumu (2012)

Konu:Uluslararası Hukuk Normları ve Kafkasya

Uluslararası Kuzey Kafkasya Sempozyumu -Tücaret Üniversitesi- (2011)

Konu:Kuzey Kafkasya Etnolojisi

Türkiye'deki Kafkas Toplulukları ve Dönüşen Kafkasya

Konu:Kuzey Kafkasya Diasporasının Örgütlenme Tecrübeleri

Balkan Gençlik Forumu Bayrampaşa Belediyesi 2013

Konu:Balkanlarda Sosyal ve Dini Hayat

 

 

 


YASAL UYARI:Yayınlanan haberin tüm hakları Cemile Kayar'a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Trakya İncisi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir
loading_image
GÖSTERİLEN YORUMLAR (0)

© Trakya İncisi Tüm Hakları Saklıdır. 2014