Sema Kapsete
sihirli_sema_34@hotmail.com
: 27 Ekim 2014 - 09:57 1374 okunma

BİLMEM AĞLASAM MI? AĞLAMASAM MI?


    Merhaba!
    Bugün, ilk defa sizlerin karşısına çıkıyorum. İlk köşe yazımda, insani bir konuyu yazıya dökerek başlamak istiyorum. Sürç-'i lisan edersek şimdiden affınıza sığınıyorum...
Şehrimizde bir Spor Kulübünün taraftar derneği bile en az on öğrenciye burs verdiği bir dönemde; Silivri Belediyesinin 15 kişilik burs kontenjanını bir anda on kişiye indirmesi Silivri’de günün konusu oldu.
Ben gerçekten şaşırdım! İhtişamlı Silivri Belediyesi, burs konusunda geri adımlar atıyor, kısıtlamalar getiriyor. Bunu ne benim aklım alıyor, ne de Silivri halkı anlamış durumda.
Şimdi, ben sormak istiyorum Sayın Başkanıma! Hem partinizin hem de Silivri Belediye Meclisinde bulunan Ak Parti Meclis üyeleriyle birlikte böyle bir kararı alıp; 15 kişilik burslu öğrenci sayısını 10 kişiye düşürmeniz nasıl bir mantık, nasıl bir duygu. İnanılır gibi değil! Bir açıklaması vardır diye düşünüyorum.
Aslında, ben bunun tam tersinin olmasını beklerdim. Başkan bey Kalkıp demeliydi ki; “15 kişilik öğrenci bursu kontenjanımızı, 20 ya da 30 öğrenciye çıkarabiliriz.”
Neye göre?
Üniversiteye verilecek arazinin yüzölçümüne göre tabi ki!
Bu, kimse için kötü olmaz. Aksine geleceğe ve gençliğe güzel bir moral olurdu.
Silivri’de ihtiyaçları olan çok öğrenci var. Niye kimsenin gözü bunları görmüyor? Ben ve basından iki arkadaşım, okullar açılmadan kendi çabamızla altı öğrencimizin giyim ve eğitim masraflarını bazı yardımsever İş Adamlarının desteğiyle sağladık.
Küçücük çocukların gözlerindeki sevinci görmek her şeye bedeldi.
Gözlerinizi bakmak için değil birazda görmek için kullanın.
Daha ilk yazı da, Belediyeyi ya da Belediye Başkanını hedefimize koymuş gibi olmayalım diye araştırma yaparken. Yukarıdaki konuya benzer bir konuyla karşı karşıya kalmayalım mı? Bu olay yukarıdakinden daha vahim geldi bana… Bakın akla mantığa sığmayacak bir olay daha sizlere…
Tüm Belediyelere sezonluk ya da tatil zamanlarında çalışmak üzere müracaat eden stajyer elemanlar alınır. Bu elemanlar herhangi bir ücret karşılığı çalışmazlar. İşi öğrenme ya da okulu tarafından görevlendirildiği için gelip çalışacaklardır. Yine bütün belediyelerce stajyer eleman olduklarından en fazla görevi bu arkadaşlara yüklerler. Çaya çorbaya limon hesabı her işe bu arkadaşlar koşturulur.
Ne karşılığı? Belediye yetkililerin, kendileri hakkında verecekleri referanslara karşılık bir çalışma. Bir de belediye personeli ile birlikte yiyecekleri öğlen yemekleri karşılığı… Silivri Belediyesinin ortalığı “Önce İnsan” diye inim, inim inleten Sayın Başkanı… Toplasanız 6, bilemedin 8 kişi olsun bu arkadaşlar. Öğlen yemeklerini kaldırtmışsınız bu arkadaşların. Neredeyse Tuvaletleri bile yıkatacak olduğunuz bu arkadaşlara birer tabak yemeği çok görmüşsünüz. Tasarruf falan demeyin sakın!
 Belediyenin bünyesinde maliyetinizi arttıracak boşta dolanan en az 50 kişi sayarım!
 Yeri geldiğinde Gıda Bankasını faaliyetlerini yere göğe sığdıramıyorsunuz ama gıdasına el uzattığınız insanları vicdanınıza nasıl sığdırıyorsunuz. Anlamış değilim.
 Bu günlük bu kadar yakında tanışacağız… Saygılarımla
 



loading_image

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısının tüm hakları Yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Trakya İncisi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir

GÖSTERİLEN YORUMLAR (0)
Yazarın Diğer Yaziları
Eskişehir Milli Parkı 28.11.2014 14:47:16 3018 defa okundu.
YÖNETİLME ARZUSU 5.11.2014 16:28:03 1763 defa okundu.
SİLİVRİDE YAŞAMAK GÜZELDİR 1.11.2014 19:29:14 1544 defa okundu.
BİLMEM AĞLASAM MI? AĞLAMASAM MI? 27.10.2014 09:57:32 1374 defa okundu.

© Trakya İncisi Tüm Hakları Saklıdır. 2014