Sema Kapsete
sihirli_sema_34@hotmail.com
: 1 Kasım 2014 - 19:29 1545 okunma

SİLİVRİDE YAŞAMAK GÜZELDİR

~Güzel Silivri’miz de bazı insanlar sürekli gülerken, bazı insanlar da sürekli ağlıyor. Buyurun, size kafa karıştıracak iki konu daha...
Silivri Belediyesine bağlı Taşeron temizlik işleri firmasında ve park bahçe işlerinde çalışan işçilerin üç aydır maaşlarını alamadığı herkes tarafından konuşuluyor. Bu işçilerin tek amacı evinin, çocuklarının geçimini sağlamak ama yaşadıkları bu durumda içler acısı. Şikâyet eden bazı işçilere verilen cevap şu; işinize gelmiyorsa çalışmayın, çalışmak için sırada bekleyen yüzlerce Suriyeli var.
İnsanları bedava çalıştırıp, üstüne üstlük, kovmakla tehdit etmek nasıl bir zihniyettir? 
Bu taşeron firmanın sorunu olabilir ama bu insanların da tek işi Silivri’mizi güzelleştirmek. Silivri Belediyesinin ilgili kişileri pekala bununla da ilgilenebilir çünkü bu ayıp herkesi ilgilendiriyor ,elinizi vicdanınıza koyun.
Silivri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binası bilindiği gibi Onater ailesi tarafından belediyeye bağışlandı. Sosyal İşler ve Projeler koordinatörü ve Özel Kalem olarak görevine devam eden Sn. Elif Bilici yeni makam odasını binlerce liraya değiştirin talimatı vermiş. Tamam, bunu anladık ama konuşulanlara göre Sn. Elif Bilici önümüzdeki aylar da tekrar başkan yardımcısı olarak belediyeye geri dönecekmiş.  Anlayamadığım şu; geri dönerse, lüks makam odası da belediyeye mi taşınacak? 
Yanı sıra Silivri Belediyesi kent konseyinde Sn. Başkan Özcan Işıklar'ın eşine de yeni makam odası getirilmiş. Bu lüks makam sevdasını anlayabilmiş değilim. Güle, güle oturun kimsenin gözü yok ama herkese karşı adaletli davranmak lazım. Herkes,  ister istemez soracaktır, bu değirmenin suyu nereden geliyor? Diye.
Kendi bütçenizle yapmanızı kimse beklemiyor zaten…
Uzun lafın kısası bilinen bir Hadis-i Şerif var 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.'
Ama görünen o ki; yetkililer bu konuda çok rahatlar, uykuları bölünmesin diye de kimse ses etmiyor anlaşılan.
Bu arada;
Siyasetçi eşlerini anlayamıyorum. İktidar hırsı onları da sarıyor. Bir makam sevdasına düşüyorlar ki sormayın gitsin. Eşlerinin yanında Eva Peron gibi başlayıp, İmelda Marcos gibi sonlanıyor iktidar yaşamları.
Ne de olsa SİLİVRİDE YAŞAMAK GÜZELDİR.
Saygılarımla



loading_image

YASAL UYARI:Yayınlanan köşe yazısının tüm hakları Yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Trakya İncisi tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir

GÖSTERİLEN YORUMLAR (0)
Yazarın Diğer Yaziları
Eskişehir Milli Parkı 28.11.2014 14:47:16 3019 defa okundu.
YÖNETİLME ARZUSU 5.11.2014 16:28:03 1765 defa okundu.
SİLİVRİDE YAŞAMAK GÜZELDİR 1.11.2014 19:29:14 1545 defa okundu.
BİLMEM AĞLASAM MI? AĞLAMASAM MI? 27.10.2014 09:57:32 1374 defa okundu.

© Trakya İncisi Tüm Hakları Saklıdır. 2014